پلیمر چیست

پلیمر چیست

پلیمر چیست

پلیمرها را در همه جنبه های زندگی پیدا خواهید کرد.آنها در لاستیک ماشین شما هستند.آنها پنجره های شیشه ای خانه شما را تشکیل می دهند.بسیاری از پلیمرهای مورد بحث ما پلیمرهای مصنوعی هستند ، مانند پلاستیک.با این حال ، واژه پلیمر را می توان برای توصیف پلیمرهای طبیعی نیز به کار برد.پلیمرها در انواع محصولات روزمره مانند پلاستیک ، رنگ ، لباس و محصولات آرایشی استفاده می شوند.

بنابراین پلیمر دقیقاً چیست؟پلیمر مولکولی است که از واحدهای تکراری تشکیل شده است.این واحدها که “مونومر” نامیده می شوند ، یک زنجیره مولکولی طولانی را تشکیل می دهند.ممکن است شاخه داشته باشد ، یا ممکن است فقط یک خط مستقیم مولکول باشد که هر کدام به یک شکل به هم متصل شده اند.

پلیمرها دارای طیف وسیعی از خواص شیمیایی و فیزیکی متفاوت هستند.اما آنها معمولاً یک ویژگی مشترک دارند:مولکول های نسبتاً پایداری هستند که هضم ، حل شدن یا تبدیل آنها به چیزهای دیگر را مشکل می کند و تغییرات جزئی در پلیمر می تواند تأثیرات بزرگی داشته باشد.

چیزی که پلیمرها را بسیار جالب می کند این است که نحوه عملکرد آنها بستگی به نوع مولکول های آنها و نحوه ترکیب آنها دارد.خواص هر چیزی که از پلیمرها ساخته شده است واقعاً منعکس کننده آنچه در سطح بسیار ریز (مولکولی) آن می گذرد است.بنابراین ، چیزهایی که از پلیمرها ساخته شده اند ، بسته به نحوه اتصال اتم ها و مولکول های آنها عمل می کنند!برخی از آنها لاستیکی هستند ، برخی چسبناک و غلیظ هستند و برخی دیگر سخت و محکم هستند.

خواص عمومی پلیمرها

خواص عمومی پلیمرها

  • بیشتر پلیمرها در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند.
  • بیشتر پلیمرها به عنوان عایق الکتریکی و حرارتی عمل می کنند.
  • به طور کلی پلیمرها در مقایسه با وزن سبک شان از استحکام بالایی برخوردارند.
  • برخی از پلیمرها را می توان از منابع طبیعی به دست آورد، اما بیشتر پلیمرها از روغن نفت سنتز می شوند.

پلیمرهای طبیعی در مقابل پلیمرهای مصنوعی

دو نوع پلیمر وجود دارد:مصنوعی و طبیعی.پلیمرهای مصنوعی از روغن نفت به دست می آیند و توسط دانشمندان و مهندسان ساخته می شوند.نمونه هایی از پلیمرهای مصنوعی عبارتند از نایلون، پلی اتیلن، پلی استر، تفلون و اپوکسی.پلیمرهای طبیعی در طبیعت وجود دارند و قابل استخراج هستند.آنها اغلب بر پایه آب هستند.نمونه هایی از پلیمرهای طبیعی عبارتند از ابریشم، پشم، سلولز و پروتئین ها.

پلیمرهای مصنوعی معمولاً پلاستیک نامیده می شوند.واژه پلاستیک از کلمه یونانی plastikos به معنای قالب زدن گرفته شده است.امروزه پلاستیک به مواد مصنوعی اطلاق می‌شود که می‌توان آنها را با حرارت یا فشار نرم کرد و سپس به هر شکل دلخواه قالب‌گیری کرد.اگرچه پلیمرهای طبیعی در همه جا وجود دارند، پلیمرهای مصنوعی نیز چنین هستند و نقش بزرگی در دنیای مدرن دارند.

کاربرد پلیمرها

کاربرد پلیمرها

پلیمرها در حال حاضر طیف وسیعی از کاربردها را دارند که بسیار فراتر از انواع دیگر مواد در دسترس بشر است.کاربردهای کنونی از چسب ، پوشش ، فوم ، تجهیزات آزمایشگاهی پلیمری و مواد بسته بندی گرفته تا الیاف نساجی و صنعتی ، کامپوزیت ها ، دستگاه های الکترونیکی ، دستگاه های زیست پزشکی ، لوله و اتصالات پلیمری و غیره است.

یکی از رایج ترین کاربردهای پلیمرها استفاده از آن برای بطری های پلاستیکی است.همچنین برای ساخت مواد بسته بندی دیگر مانند بسته بندی پلاستیکی شفاف و حتی کیسه های خرید استفاده می شود.این محصولات از پلیمری به نام پلی اتیلن ساخته می شوند.پلی اتیلن رزینی است که از پلیمریزاسیون اتیلن ساخته می شود.این سبک و آسان برای استفاده در برنامه های مختلف است.

پلیمرهای مصنوعی در تولید محصولاتی که ما روزانه از آنها استفاده می کنیم، تبدیل به یک عنصر اصلی شده اند.با این حال، شیمیدانان همچنان مرزهای ممکن را در پلیمرها پیش می برند.با افزایش نگرانی در مورد زباله های پلاستیکی در سیاره ما، شیمیدان ها روی پلیمرهایی کار می کنند که خواص زیست تخریب پذیری بیشتری دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *